Eerdere events

15 maart: Emerging Technologies, TAC Eindhoven

Temporary Art Centre (TAC) is een broedplaats voor culturele vernieuwing. In 80 ateliers werken ruim 150 startende beeldend kunstenaars, ontwerpers en andere makers aan de wereld van morgen.

TAC biedt ruimte en een podium voor experiment, met een programma vol expo’s, muziek, performance en feesten.

In technostad Eindhoven gingen we in op de betekenis van opkomende technieken op het werk van de programmeurs en organisatoren. We belichtten met Marie du Chastel van KIKK en Ton van Gool van STRP de rol van het festival als opdrachtgever in een veranderend veld , waarin ook reguliere festivals media kunst programmeren. De positie van de kunstenaar hierin bespraken we met kunstenaar Mark IJzerman.

Een uitgebreid verslag van deze middag verschijn spoedig op deze plek.

November Music, Den Bosch

Na een succesvol eerste event op de middag voor Gonzo’s 25 verjaardag trokken we op 11 november 2016 naar November Music in Den Bosch voor een tweede netwerkevent. De centrale ligging van Den Bosch trok zo’n 100 deelnemers uit Nederland én Vlaanderen

Muzikant en geluidskunstenaar Inne Eysermans (o.a. Amatorski) observeerde in haar keynote wat het betekent om over grenslijnen te werken. Fysieke scheidslijnen, maar ook psychologische grenzen. Food for thought!

In kleine groepen werd vervolgens gewerkt rond drie thema’s:

  • innovatieve vormen van promo en publiciteit;
  • alternatieve vormen van financiering;
  • het nieuwe programmeren.

Bas van den Broeke (Rewire, Sonic Acts) fluisterde wat geheimen over lowbudget PR en marketing in. Juist hier bleken de verschillen tussen Vlaanderen en Nederland zeer groot. Gelukkig konden de deelnemers juist daarom veel van elkaar en van de opdrachten die ze kregen, leren

Heel wat zakelijke medewerkers van culturele organisaties waren afgezakt naar Den Bosch om te netwerken, maar ook om meer te leren over crowdfunding en sponsoring. Kristel Casander van Voordekunst.nl vertelde de do’s and dont’s van crowdfunding, terwijl Art Phillipeth van Absolutely Free Festival vertelde over sponsoring, 3 lege batterijen en hoe je dat aanpakt

Victor Notermans van PNEM Sound Art (Uden) legde uit waarom PNEM het na vijf jaar open programmering over een andere boeg gooide. De discussie onder programmeurs die hierop volgde was zo levendig en inspirerend, dat het de aanzet vormde tot het derde netwerkevent in Gent.

Voor het zover was, werd er informatie uitgewisseld op de Underbelly-markt en werden alle stoelen in de zaal in lange rijen opgesteld voor onze chaotische speeddate™ die overliep in een zeer flinke borrel. En wie bleef ‘plakken’ mocht ook nog naar de PLUG-avond van het November Music festival met bijzondere geluidskunstinstallaties en onder andere Thomas Ankersmit en Slumberland.